Home

Nieuws 332 x bekeken

Landbouwministerie potentieel rijksmonument

Den haag - Het gebouw van het ministerie van landbouw is voorgedragen als nieuw potentieel rijksmonument. Het gebouw, waarin nu het ministerie van Economische Zaken is gevestigd, staat op de lijst met 89 topmonumenten uit de periode van 1959 tot 1965.

Minister Jet Bussemaker heeft de lijst met monumenten uit de tweede fase van de wederopbouwperiode voor advies voorgedragen aan de Raad van Cultuur. Eigenaren van gebouwen die zijn aangewezen als rijksmonument kunnen gebruikmaken van subsidies, laagrentende leningen voor restauraties en fiscale aftrek voor onderhoudskosten. De gebouwen genieten ook wettelijke bescherming conform de monumentenwet 1988.

Naar verwachting zal Bussemaker dit najaar de definitieve lijst bekend maken na het advies van de Raad voor Cultuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.