Home

Nieuws 726 x bekeken

Horti Fair toch niet naar Aalsmeer

Aalsmeer - De grootste internationale tuinbouwbeurs ter wereld, Horti Fair, wil toch niet verhuizen naar Aalsmeer. Eerder werd aangekondigd dat vanaf 2013 de HortiFair en veiling FloraHolland samen zouden werken om een beurs in Aalsmeer te organiseren, maar nu heeft Horti Fair onder meer bezwaar tegen het deels buiten organiseren van de beurs.

FloraHolland betreurt het besluit en zegt te vrezen voor de concurrentiepositie van Nederlandse tuinbouwbeurzen. De voor de sierteelt toonaangevende organisatie richt zich nu weer op haar eigen FloraHolland Trade Fair maar zegt teleurgesteld te zijn in de timing van Horti Fair. De besprekingen waren ver gevorderd en het was volgens de coöperatie al direct duidelijk dat een deel van de beurs buiten zou komen.
De Horti Fair is de laatste jaren fors gekrompen, deels omdat door de schaalvergroting in de tuinbouw de afzet in volume is verminderd maar ook omdat bedrijven nieuwe producten vaker via internet of eigen evenementen lanceren. Beursorganisator RAI is nu in gesprek met diverse partijen over het toch weer organiseren van de beurs in de RAI in Amsterdam, waarbij de opzet breder zal zijn. Naast de techniek zou ook veredeling meer aan bod komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.