Home

Nieuws 711 x bekeken 4 reacties

‘Honderd procent veilig voer bestaat niet’

Lochem – Absolute voedselzekerheid is een utopie, want onbetaalbaar. Dat zegt algemeen directeur van Forfarmers Bert-Jan Ruumpol over de aflatoxine-affaire die de onderneming mogelijk miljoenen gaat kosten.

Ruumpol vindt de woorden die FrieslandCampina-topman Cees ’t Hart onlangs bezigde over gebrek aan controle bij voerbedrijven overtrokken.

Forfarmers haalde bij honderden bedrijven voer terug, maar wil onderzoek afwachten voordat nieuwe controlemechanismen worden aangegrepen of eventueel juridische stappen worden gezet richting de grondstoffenleveranciers. Ruumpol zei dat Forfarmers geen extra zware eisen wil stellen aan leveranciers om naar klanten toe onderscheidend te zijn. “Voedselveiligheid moet op het niveau van de branche worden opgevoerd.”

Laatste reacties

 • Willem1962

  'Honderd procent veilig voer bestaat niet', nou, misschien is dat een utopie ja, maar je kunt het wel aansturen om het zo veilig moegelijk te maken, dus koop je grondstoffen uit een land wat te kontroleren valt en niet waar je volgens je inkopers de goedkoopste troep vandaan kunt halen.
  Maar ook hier geld weer, hoe minder centen per kg er besteed word aan goed voer, hoe groter de bonus voor het management?

 • abtje

  Laat het ze maar miljoenen kosten.
  Ook hier geldt, te goedkoop is duurkoop.
  Geef iets meer uit aan goede grondstoffen en bespaar miljoenen op je eindprodukt wat opeens niet deugd.
  Noem het leergeld en leer er dan ook van.

 • politiek

  Voedselveiligheid gekoppeld aan volksgezondheid of economie dat gekoppeld is aan export en import. Geldelijk gewin dus van de agroindustrie.
  Ik begrijp dat Forfarmers nog aan het nadenken is inzake die controlesystemen. ? en de verantwoordelijkheden. ?

 • drientje

  Och, de Oost europese mais voor de varkens en kippen is in elk geval zover versneden dat dit in elk geval geen problemen heeft opgeleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.