Home

Nieuws 295 x bekeken

Groene minister Meyer verhoogt bio- en natuurbeheerssubsidies

Hannover- In de Duitse deelstaat Nedersaksen worden de subsidies voor de bioteelt door de nieuwe 'groene' deelstaatminister Christian Meyer opgekrikt. Voor overschakelende ondernemers komt voor de eerste twee jaar een hectarepremie van 320 euro beschikbaar. Dat was 262 euro.

Vanaf jaar drie wordt de premie 200 euro tegen 137 euro tot dusver. Verder worden een reeks premies voor natuurbeheersmaatregelen verhoogd. Het gaat daarbij om zaken als bloeistroken langs akkers, extensief gebruik van weidegrond en gereduceerde grondbewerking na bepaalde teelten, zoals een zomergewas na mais. De Europese Commissie moet de subsidieverhogingen nog wel goedkeuren, maar de verzoeken kunnen alvast door de boeren worden ingediend, aldus Meyer. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.