Home

Nieuws 413 x bekeken

Grashoff partijvoorzitter Groenlinks

Utrecht – Oud-Tweede Kamerlid en landbouwwoordvoerder Rik Grashoff is door de leden van Groenlinks gekozen tot partijvoorzitter. Hij haalde in twee rondes de meeste stemmen.

Grashoff (51) zat van december 2010 tot september 2012 in de Tweede Kamer voor Groenlinks. Hij was onder meer landbouwwoordvoerder en werd samen met PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi en D66-er Stientje van Veldhoven uitgeroepen tot het groenste Kamerlid omdat ze gezamenlijk een wetsvoorstel voor een nieuwe natuurwet hebben gemaakt. Grashoff presenteerde in 2011 een nieuwe landbouwvisie voor Groenlinks. Hierin geeft de partij aan dat de economische positie van de boer moet worden versterkt, terwijl de sector duurzamer wordt.

Grashoff stond op nummer zes van de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in september. Hij kwam hierdoor niet terug in de Kamer. Grashoff volgt nu Heleen Weening op, die na de teleurstellende verkiezingsuitslag en de onrust binnen de partij opstapte.

Of registreer je om te kunnen reageren.