Home

Nieuws 785 x bekeken 5 reacties

'Geen Noorse landbouwgrond opofferen aan Ikea-bouwplannen'

Oslo - Woonwarenhuisketen Ikea krijgt, als het aan het landbouwministerie van Noorwegen ligt, geen toestemming om in de plaats Vestby bij de hoofdstad Oslo een nieuwe vestiging te bouwen.

Met de bouw gaat volgens minister Trygve Slagsvold Vedum namelijk 13,5 hectare goede landbouwgrond verloren en dat is in strijd met het nationale beleid. "Dat de grond niet langer voor voedselproductie kan worden gebruikt kunnen we niet accepteren. Op de grond kan graan voor een half miljoen broden worden geteeld", licht de bewindsman toe. De gemeentelijke overheid en de betrokken boer in Vestby waren in principe al akkoord over de bouwvergunning en de verkoop van de grond, maar de bewindsman is van plan er een stokje voor te steken.

Laatste reacties

 • vael

  Hoeveel broden smijten ze hier in de schelde? Laat deze minister eens met zijn halve nederlandse collega praten

 • Mulders

  heel goed laat de Nederlandse beleidsmakers daar maar eens op cursus gaan

 • schoenmakers1

  zijn ze nou in noorwegen zoveel slimmer als in nederland? dijksma ga eens in noorwegen vragen hoe ze met de hedwigepolder om zouden gaan!

 • Mels

  Ja in elk ander land zijn ze slimmer als in NL,hier gaan ze er vanuit dat ze zonder boeren ook wel te vreten hebben en ja dat is ook zo maar vergeet niet dat het dan heel duur wordt.Vael,300/13,5 x 500000=11111111,11111........

 • w1888

  slimme vent die minister

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.