Home

Nieuws 910 x bekeken 2 reacties

Enschede wil stadslandbouw ontwikkelen

Enschede – De gemeente Enschede wil verloedering in de stad tegengaan door lege plaatsen in de stad op te vullen met vlasteelt, zonnepanelen en moestuinen.

Het college van burgemeester en wethouders geeft daarmee uitvoer aan een motie van de voltallige gemeenteraad. Van burgers wordt wel initiatief verwacht.
De gemeente heeft een lijst van twintig plaatsen waar woningbouwplannen niet doorgaan. De gemeente wil hier stadslandbouw ontwikkelen maar de financiering is beperkt. Details zijn nog niet bekend, maar het betreft tijdelijke contracten en wanneer de duur is afgelopen worden buurtbewoners primair verantwoordelijk voor onderhoud en onkosten.
Eerder zetten onder meer Amsterdam en Rotterdam plannen voor beperkte stadslandbouw op, met als doel meer begrip van de voedselkolom te kweken onder stedelingen. Op de totale productie van voedsel in Nederland hebben de initiatieven hoegenaamd geen invloed. De stad met de meeste stadslandbouw wereldwijd is het Canadese Toronto.

Laatste reacties

  • abtje

    Dat had je eerst met de volkstuinen, mensen het hele jaar druk met hun tuintje en op het moment van oogsten werd de boel gestolen.

    Dan wilden de mensen een klein schuurtje voor hun hark en kruiwagen en drie maanden later sliepen ze er ook, compleet met gas en water en stroom en kabel aansluiting.:-)

    Dus zo word die grond alsnog bewoond :-)

  • agratax2

    Goed initiatief dit geeft de werkeloze weer een doel in zijn / haar leven en drukt de kosten voor levensonderhoud als de gemeente de huur tenminste laag houdt liefst o,oo. Dit betelen / gebruiken is vele malen beter voor een stad dan verpauperen.

Of registreer je om te kunnen reageren.