Home

Nieuws 564 x bekeken 1 reactie

'EU en Canada dichtbij handelsakkoord'

New York – Canada en de EU zijn in de slotfase van onderhandelingen over een vrijhandelsverdrag gekomen.

Dat zei de Canadese handelsminister Ed Fast tijdens een bezoek aan New York. In februari zei de Eurocommissaris voor handel Karel de Gucht nog dat het Canadese aanbod zo slecht was dat de voortzetting van onderhandelingen in gevaar is gebracht.

Canada staat erop dat de EU landbouwmarkten opent, maar houdt zelf vooralsnog vast aan onder meer importrestricties voor zuivel van buiten de Noord-Amerikaanse vrijhandelszone Nafta. Fast zei dat Canada nog vasthoudt aan beleid waarbij overnames door buitenlandse partijen door de staat kunnen worden geblokkeerd. Eerder zijn zo Chinese investeringen in de Canadese landbouw beperkt, maar Fast benadrukt dat Canada nimmer een investering vanuit de EU heeft tegengehouden.

Eén reactie

  • ed12345

    Als ze onze melk en pluimvee bedrijven maar met rust laten

Of registreer je om te kunnen reageren.