Home

Nieuws 363 x bekeken

Duitse afzet van veel gewraakte E10 stijgt 43 procent

Berlijn - De bio-ethanolafzet in Duitsland is vorig jaar met 1,4 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van het Bundesverband der deutschen Bioethanolwirtschaft (BDBe). De afzet kwam daarmee op 1,25 miljoen ton. Volgens deze brancheorganisatie daalde de afzet van benzine daarentegen met 6 procent.

De afzet van, de voor de invoering in 2011 in de publieke opinie sterk gewraakte, E10 (benzine met 10 procent bio-ethanol) steeg afzonderlijk bekeken met 43 procent naar 2,6 miljoen ton. E10 stond slecht aangeschreven omdat met name bepaalde oudere autotypes deze brandstof niet aan konden, zo luidde de kritiek. De grootste bio-ethanolfabrikant in Duitsland is Südzucker-dochter CropEnergies met een productiecapaciteit van 285.000 ton per jaar. Suiker Unie in Anklam in Noordoost-Duitsland kan 45.000 ton produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.