Home

Nieuws 1078 x bekeken 1 reactie

Dijksma wil betere medicijnregistratie voor paarden

Hilversum - Staatssecretaris Dijksma wil dat dierenartsen beter registreren welke paarden zijn behandeld met medicijnen die een wachttijd vergen voor de slacht. Dat zegt Dijksma in het televisieprogramma EenVandaag.

Dijksma bepleit Europese identificatie en registratie van paarden, zoals dat ook voor runderen geldt.

In de paardenhouderij wordt de pijnstiller Phenylbutazone gebruikt, zonder dat daarvan melding wordt gemaakt. Daardoor komen dieren bij de slacht terwijl ze nog sporen van het geneesmiddel bevatten. Dergelijk vlees is ongeschikt voor menselijke consumptie. Besmet paardenvlees is ook aangetroffen bij een vleesverwerker in Oss, die onlangs door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit korte tijd werd gesloten.

Eén reactie

  • koestal

    Moet ook zo snel mogelijk gebeuren ,waarom eerst wel bij andere dieren ? Vooral nu het met ander vlees wordt vermengd .

Of registreer je om te kunnen reageren.