Home

Nieuws 379 x bekeken

Britse supermarkt koopt restaurantketen

Londen – De Britse supermarkt Tesco gaat zich nu ook in de horeca begeven. Tesco heeft daartoe voor 55 miljoen euro de keten van familierestaurant Giraffe overgenomen. Giraffe telt momenteel 46 vestigingen waarvan vijftien in Londen.

De supermarkt wil nieuwe Giraffe-eetgelegenheden naast veel van haar grote winkels openen om zo een ‘retail destination’ voor de klanten te creëren. Tesco kocht eerder dit jaar met hetzelfde oogmerk al een keten van koffiezaken. De supermarktonderneming probeert met dit soort initiatieven haar wat kwakkelende Britse filialen nieuw leven in te blazen. Onder invloed van zowel de crisis als de hoge benzineprijzen staat de omzet vooral bij grote buiten de stad gevestigde hypermarkten al enige tijd onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.