Home

Nieuws 1465 x bekeken 2 reacties

Boeren EU boos over extra korting subsidie

Brussel - Boeren in de Europese Unie zijn boos over de onverwachte korting op hun Europese subsidies. Zij verwerpen het plan van Brussel om dit jaar bijna 5 procent te snijden in de rechtstreekse steun aan agrariërs.

Volgens de overkoepelende Europese organisatie van boeren, Copa-Cogeca, komt de ingreep als een complete schok. De korting is een groot probleem voor landbouwers die willen investeren. De mindering zou de huidige economische crisis alleen maar erger maken, aldus Copa-Cogeca donderdag in een verklaring. De organisatie roept het Europees Parlement en de lidstaten op zich tegen het voorstel te verzetten.

De extra ingreep komt omdat de Europese steun voor landbouwers onder een bepaald maximum moeten blijven.

Laatste reacties

  • kalkar

    Er wordt prima verdiend in de koeien en akkerbouw, zeker in vergelijking met andere sectoren die geen subsidie krijgen. Dus niet zo zielig doen en ga je collectief schamen.

  • Elevage

    Een boerderij is een bedrijf, dus ga je als zodanig opstellen! en hang niet je hele leven op aan subsidie.

Of registreer je om te kunnen reageren.