Home

Nieuws 1480 x bekeken 3 reactieslaatste update:27 mrt 2013

Alsnog debat over verkoop door Staatsbosbeheer

Den Haag - De Tweede Kamer debatteert op dinsdag 2 april alsnog met staatssecretaris Sharon Dijksma over de voorgenomen verkoop van natuurgronden door Staatsbosbeheer.

Eerder wees een meerderheid een verzoek van Esther Ouwehand (PvdD) voor een dertigledendebat (een soort spoeddebat) af. Half mei begint Staatsbosbeheer met het afstoten van natuurgebieden om op die wijze de komende jaren in totaal 100 miljoen euro in de staatskas te kunnen storten. Dat is een eis van het kabinet.

Das en Boom noemt de verkoop van stukken grond van Staatsbosbeheer schandelijk, onbehoorlijk en misschien zelfs onrechtmatig. “Het komt ons voor als het willens en wetens verkwanselen van bezit dat het volk toebehoort”, schrijft de natuurorganisatie Das & Boom  aan Dijksma. De eerste veiling van natuurgrond in Overijssel heeft in mei plaats.

Laatste reacties

 • abtje

  Als de bestemming ongewijzigd blijft is die grond nauwelijks een euro per meter waard, mits je dan een koper vind.
  Moeten ze heel erg veel verkopen:-)

 • Elevage

  als ze het ambtenaren apparaat wat functioneler inrichten scheelt dat ook al aardig wat.

 • abtje

  Dat levert niets op Elevage, nu kosten ze geld, trap je ze eruit, kost het nog steeds geld. Maar halveer je de gronden, dan ontvang je gelden en in de toekomst kost het de helft minder.
  Dat merk je nu al op een hoop plekken, iedereen werd weggejaagd door de 'boswachters', Zelf sleepten ze met de staatsbosbeheel hele oerwouden aan hout naar hun houtkacheltje, allemaal in tijd van de baas.
  Nu willen ze dat hout eventueel verkopen om hun baantje veilig te stellen met de opbrengsten.
  Pure schande, maar dat is al die neptuur hier.
  En op het moment dat er andere eigenaren zijn en of de bestemming nu wel of niet veranderd maakt weinig uit, krijg je in ieder geval weer differentiatie

Of registreer je om te kunnen reageren.