Home

Nieuws 755 x bekeken

2 Sisters heeft last van paardenvlees-schandaal

Birmingham – Het Britse kippen- en voedingsbedrijf 2 Sisters Food Group vreest dat de verkopen van kant-en-klaar maaltijden door het paardenvlees schandaal in belangrijke mate zullen inzakken.

‘’De aandacht in de media van de paardenvlees problemen heeft gevolgen voor de voedingsindustrie als geheel en voor kant-en-klaar maaltijden met rundvlees in het bijzonder. Als gevolg daarvan blijven we voorzichtig bij onze vooruitzichten voor het komende halfjaar,’’ aldus topman Ranjit Singh van Boparan, het moederbedrijf van 2 Sisters. Singh noemt hierbij ook ‘het mengeffect’ van de overname van de kip- en rundvleesactiviteiten van Vion UK die begin deze maand is afgerond. Boparan meldt niet hoeveel die overname heeft gekost maar stelt wel dat dat in kasgeld is betaald. Boparan zal nu haar eigen kennis en ervaring aanwenden om vooral de kippendivisie van het voormalige Vion UK, die de afgelopen maanden veel klanten is kwijt geraakt, er weer bovenop te helpen.

Boparan, dat ook een aantal bedrijven in ons land bezit, heeft over de drie maanden tot eind januari met 725 miljoen euro een 10 procent hogere omzet geboekt. De vergelijkbare omzet ging met 5,4 procent omhoog ‘in een zware en concurrerende markt’ terwijl de operationele winst licht steeg naar bijna 30,3 miljoen. De kerstverkopen waren solide, maar daarvoor was wel meer reclame nodig, terwijl het bedrijf er verder in slaagde de inflatie van kippenvoer in de prijzen door te berekenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.