Home

Nieuws 519 x bekeken

Zweedse voedselveiligheidsbewaker doet nog geen aangifte van Findus

Stockholm - De Zweedse voedselveiligheidsbewaker SVA houdt aangifte van Findus bij de politie vanwege het paardenvleesschandaal nog even in beraad.

Voor SVA heeft aangifte op dit moment niet de hoogste prioriteit, zo heeft de dienst vanmiddag meegedeeld. "Eerst moet de omvang van het gesjoemel worden onderzocht om vast te stellen welke producten en bedrijven erbij betrokken zijn. Het is niet zeker dat het alleen om lasagne gaat en er kunnen andere bedrijven dan alleen Findus zijn die producten foutief hebben geëtiketteerd", aldus SVA. De dienst wil voorts ook weten waar in de keten het probleem is ontstaan. Het lijdt geen twijfel dat SVA de zaak ernstig opneemt, zo wordt onderstreept. De komende dagen zullen in heel het land proeven van in de winkels liggende vleesproducten worden genomen om te kijken of ze paardenvlees bevatten zonder dat dit is vermeld. Findus is een van oorsprong Zweeds bedrijf, maar het hoofdkantoor is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.