Home

Nieuws 784 x bekeken

Vleesverwerker onder toezicht weer open

Den Haag - Vleesverwerker Willy Selten in Oss mag de productie onder toezicht hervatten. Het bedrijf is dat donderdag tijdens een kort geding overeengekomen met het ministerie van Economische Zaken dat het bedrijf na een inval vorige week sloot.

De vleesgroothandel was het niet een met de sluiting en spande een kort geding aan omdat de voorraad vers vlees (900 karkassen, ruim 50 ton vlees à 200.000 euro) dreigde te bederven. De huidige voorraad moet apart worden gezet tot de uitslag van testen door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit bekend zijn, zo is afgesproken.

De opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit viel het bedrijf vrijdag binnen omdat het vermoeden bestaat dat paardenvleessnippers werden gemengd met rundvleessnippers om het vervolgens als puur rundvlees te verkopen. Het is onbekend of er een verband is met de recente vondst van paardenvlees in Ierse hamburgers en Engelse diepvriesmaaltijden.

De vleesverwerker wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

Selten weerspreekt de beschuldigingen dat hij paardenvlees als rundvlees heeft verkocht. Er werd weliswaar paardenvlees gemengd met rundervet maar dat gebeurde eenmalig in opdracht van één buitenlandse slachter die het vlees niet eens heeft afgenomen.

Directeur Selten heeft dat donderdag gezegd. "Er is nooit een sticker rundvlees op paardenvlees geplakt en zo naar buiten gegaan", bezweerde zijn jurist.

Of registreer je om te kunnen reageren.