Home

Nieuws 519 x bekeken

Vleesbedrijf Beimer scherpt interne procedures aan

Enschede - Het Enschedese vleesbedrijf Beimer Meat scherpt de interne procedures aan om besmetting van vlees met ziekmakende bacteriën te voorkomen. Dat meldt het bedrijf in een persverklaring.

Het bedrijf breidt de controles op de aanwezigheid van microbiologische vervuilingen bij ontvangst en bij aflevering uit. Het bedrijf wil bovendien verscherpt toezien op de maatregelen die de leveranciers nemen.

Volgens Beimer zijn de mogelijk met Ehec-bacterie besmette grondstoffen alleen in Zweden terecht gekomen en niet bij andere afnemers.

Het bedrijf meldt dat in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een uitgebreid onderzoek is gedaan naar de herkomst van het vlees en de afnemers. Uit dat onderzoek is gebleken dat het product waarop in Zweden de Ehec-bacterie is gevonden, niet bij andere klanten is geleverd.

Beimer gaat ervan uit dat het merendeel van het vlees, dat al in september is geleverd, is opgegeten. Ingevroren partijen vlees worden preventief geblokkeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.