Home

Nieuws 2359 x bekeken 2 reacties

Vermist geld MF Global teruggevonden

Chicago – Duizenden handelaren en boeren krijgen toch 93 procent van het geld dat vermist was na het faillissement van MF Global terug.

Het betreft opnieuw een verrassende wending in een bankroet dat schokgolven door de graanhandel veroorzaakte. Na het faillissement van de handelsonderneming en clearing house MF Global was 1,6 miljard dollar 'vermist'.

MF Global was de belangrijkste afhandelaar van contracten op de termijnmarkt Chicago. De onderneming ging volgens analisten ten onder doordat 6,3 miljard dollar werd ingezet op Europese staatsobligaties. Het was deze 'gok' die maakte dat kredietbeoordelaars en aandeelhouders in 2011 steeds meer bezorgd werden over het bedrijf.  
Nu blijkt dat de staatsobligaties toch goeddeels zijn verzilverd. Een deel is verkocht aan miljardair George Soros. MF Global leed al sinds het op eigen benen werd gezet door de Man Group aan tegenvallende resultaten. Topman Jon Corzine wordt niettemin nog steeds door gedupeerden verdacht van ten minste mismanagement.
Op de laatste dag voor het bankroet zouden honderden miljoenen aan effecten zijn verkocht aan de oud-werkgever van Corzine, Goldman Sachs. Ook betaalde MF Global 175 miljoen dollar aan de bank JP Morgan, dat vergeefs garanties eiste dat het geen geld van de klantenrekening betrof.

Laatste reacties

  • koestal

    Ik ben ook boer,krijg ik ook nog wat terug ?

  • Bison

    Valt me mee dat er nog wat terugkomt na dealing met de maffia,
    George Soros is de devil himself.

Of registreer je om te kunnen reageren.