Home

Nieuws 2625 x bekeken

Teeuwissen Groep en Wellink nemen Beusmeat over

Lekkerkerk/Cuijk - De vleesbedrijven Wellink in Lekkerkerk en Teeuwissen Groep in Cuijk hebben gezamenlijk het vleesbedrijf Beusmeat in Leek overgenomen. Teeuwissen Groep heeft bovendien een 50 procent aandeel genomen in Wellink Groep. Dat hebben de drie bedrijven bekend gemaakt.

De drie bedrijven willen met deze samenwerking hun positie op de internationale markt versterken. Er ontstaat een bedrijf met een breed portfolio voor klanten van de vleesverwerkende industrie. De producten van Wellink en Beusmeat vormen een aanvulling op het portfolio van de Teeuwissen Groep. Wellink veredelt varkensvleesproducten. Het bedrijf heeft 160 mensen in dienst en produceert voor de worstindustrie, snack- en maaltijdproducenten. De omzet bedraagt 35 miljoen euro. Beusmeat in Leek verwerkt varkenskoppen en heeft een omzet van 60 miljoen euro. Er werken 280 mensen.

De Teeuwissen Groep is actief in vlees en slachtbijproducten en is wereldwijd actief. Er werken 4.000 medewerkers over vier continenten. Het bedrijf is niet beursgenoteerd, maar heeft zes aandeelhouders, waaronder het Duitse bedrijf Saria/Rethmann dat 50 procent van de aandelen bezit.

Volgens Paul Wellink van Wellink groep willen de bedrijven hun kennis en innovatiekracht bundelen en hun betaalcapaciteit voor de toeleveranciers versterken. Wellink zegt zelf toenadering te hebben gezocht tot de Teeuwissen groep. "Zij zijn vooral ook sterk in onder meer darmen en wij in wat er in die darmen gaat." Volgens Wellink zullen er op korte termijn geen reorganisaties zijn te verwachten. "Beusmeat en Wellink hebben ieder hun eigen sterke producten die elkaar goed aanvullen."

Of registreer je om te kunnen reageren.