Home

Nieuws 1245 x bekeken 2 reacties

'Supermarkten vagen marges bloemen weg'

Amsterdam - Bloemenexporteur Ciccolella is failliet, volgens FNV Bondgenoten vooral doordat supermarkten de marges van handelsbedrijven hebben weggevaagd. Het betreft de op twee na grootste bloemenexporteur van Nederland. Bloemenveiling FloraHolland treft door het faillissement mogelijk een strop van 5 miljoen euro.

Het van oudsher Italiaanse Ciccolella nam in 2006 het befaamde Zurel in Nederland over. De onderneming heeft een schuld van 50 miljoen euro waarvan 20 miljoen bij banken. Eerder ging concurrent Blumex failliet. Volgens FNV Bondgenoten zijn de marges weg omdat handelsbedrijven steeds meer leveren aan supermarkten en andere grote retailpartijen als IKEA, die steeds goedkoper probeerden in te kopen.

De handelskoepel VGB stelde vorig jaar al dat de druk op handelsbedrijven toeneemt.

Laatste reacties

  • koestal

    De klant en de retailers letten in deze tijd nog scherper op de prijs

  • ikkethuis

    waar blijft dat onderzoek van de nma over de macht van de retail. Iedereen die hieraan levert gaat hieronder gebukt. Hoezo worden er geen afspraken gemaakt als er nog maar een paar retailers overzijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.