Home

Nieuws 1873 x bekeken

Ook subsidie voor duurzame energie eigen gebruik

Den Haag – Elektriciteit uit een hernieuwbare bron die niet wordt geleverd op het elektriciteitsnet is ook subsidiabel via de SDE+-regeling . Dat blijkt uit de publicatie van de regeling in de Staatscourant.

Ook warmte die benut wordt, bijvoorbeeld bij vergistingsinstallaties, komt voor subsidie in aanmerking. Hierbij geldt dat bij gebruikmaking van een warmtekrachtkoppeling (WKK) waarbij zowel elektriciteit als warmte wordt opgewekt een minimum hoeveelheid elektra moeten produceren.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er dit jaar vier nieuwe categorieën waarin subsidie kan worden aangevraagd, waaronder aardwarmte met een diepte van ten minste 2.700 meter en mestmonovergisters groen gas en WKK. Voor vergisters wordt bovendien geen onderscheid meer gemaakt tussen solo-installaties en installaties die deel uitmaken van een hub.

De nieuwe SDE+-regeling is vorig week van kracht geworden. Dit jaar is in totaal 3 miljard euro beschikbaar voor duurzame energieprojecten. De subsidieregeling wordt in verschillende fasen opengesteld. Vanaf 4 april kunnen ondernemers subsidie aanvragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.