Home

Nieuws 1117 x bekeken 2 reacties

Noord-Brabant wil ook af van dierrechten

Sint Michielsgestel - Noord-Brabant stapt af van de wens een eigen dierenrechtensysteem in het leven te houden. Dit zijn de partijen over een gekomen aan het einde van de Brabantse Top. In de slotverklaring staat dat Brabant niet wil investeren in een nieuw administratief systeem waarin geld verdwijnt van rechten.

Groei op bedrijfsniveau is mogelijk binnen het volume van stoppende bedrijven. Ontwikkelingsruimte voor individuele bedrijven is niet onbegrensd. Noord-Brabant gaat uit van een natuurlijke krimp van de huidige veestapel als gevolg van toekomstige verscherpte nationale en Europese regelgeving voor mestverwerking en antibiotica.

De partijen willen de ontwikkeling van bedrijven sturen met een maatlat, verplichte omgevingsdialoog van boeren met buren en wet- en regelgeving zoals de PAS. Jaarlijks wil de Brabantse Top samen komen om de voortgang van de transitie te evalueren en problemen te tackelen.

Laatste reacties

  • Sjaak

    Precies, niks knopen doorhakken, rustig laten doormodderen en dood bloeien, zodat we met recht kunnen spreken van transitie ipv. revolutie....;)

  • theastrovor

    Maar er hoeft nu niet nodeloos geinvesteerd te worden in loze dierrechten, mestrechten of melkquotum. Dat geld kan veel beter besteed worden voor een veilige, diervriendelijke, milieuvriendelijke dierhouderij en een goed geregelde milieuverantwoorde mestafzet. Daar is het wel goed besteed in ieders voordeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.