Home

Nieuws 1465 x bekeken 8 reacties

Nevedi gaat mestverwerking trekken

Markelo- De mengvoerbedrijven verenigd in brancheorganisatie Nevedi gaan 'vele miljoenen' bijeen brengen om de ontwikkeling van grootschalige mestverwerking te ondersteunen. De details daarvan worden in maart bekendgemaakt.

Dat stelde commercieel directeur Toine van Toor van ForFarmers rond het middaguur tijdens een studiedag voor rundveehouders in Markelo.

Directeur Henk Flipse van de Nevedi (Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie) erkent dat gesprekken gaande zijn die zullen leiden tot voorstellen aan het Nevedi-bestuur. Dat zal zich daar in april over uitspreken, de Nevedi-ledenraad kan de voorstellen dan snel daarna accorderen. "Veiligheidshalve zeg ik daarom dat voor de zomer voorstellen naar buiten zullen komen", stelt Flipse. "Buiten deze collectieve aanpak met collectieve financiering kunnen natuurlijk ook mengvoerbedrijven individuele trajecten ondersteunen."

Ruud Tijssens, Director Corporate Affairs bij Agrifirm, bevestigt dat er intensief overleg gaande is met ketenpartners en collega-mengvoerbedrijven. "Wij zijn als Agrifirm erg bezorgd over het gebrek aan ontwikkeling op het gebied van mestverwerking", aldus Tijssens. "Onze ondersteuning kan alle vormen krijgen, zowel geldelijke steun als inbreng van kennis."

Vitelia-directeur Jan Jansen verwelkomt het initiatief. "Vanuit Nevedi heb ik nog niks gehoord, maar ik kan me goed voorstellen dat de grote drie (Agrifirm, ForFarmers en De Heus, red.) samen optrekken en dit binnen Nevedi gaan voorstellen. Van die marktleiders, samen goed voor 60 procent van de Nederlandse voerproductie, mag je zoiets verwachten. Het siert ze ook dat ze de kar gaan trekken, zeker als ze zelf ook extra geld hiervoor beschikbaar stellen. Vitelia zal zo'n initiatief graag ondersteunen en ook geld inbrengen."

Laatste reacties

 • pietjeeigenwijs

  Logies ze brengen ook veel in de kringloop.

 • agratax2

  Goede mest verwerking kan de krimp van de veestapel tegen gaan en dus krimp bij de veevoeder sector voorkomen. De kosten zullen via de voeder rekening bij de veehouder terecht komen. Ik begrijp dan ook niet de hoera stemming van 'De voeder sector neemt zijn verantwoording'. Ik kan mijn verantwoording ook nemen als ik de rekening door kan schuiven en daarmee mezelf voor erger kan behoeden.

 • probe14

  0, 50 per 100 kg marge bij opzetten en het is weer geregeld.

 • drientje

  Het word waarschijnlijk zo, als je je mest wilt laten verwerken, dan moet je voer afnemen. Dit is nou net wat we met z'n allen niet willen.

 • politiek

  NEVEDI,
  Niet, Eerder, Voordeel, Eerst, Direct, Incasseren.

 • jordi 1455

  Incasseren doe je graag politiek zeker dat geld dat je was misgelopen met die opkoopregeling tijdens de MPA affaire.

 • politiek

  Beste jordi 1455
  Was er dan een opkoop regeling voor MPA varkens. ?? Dat is nieuws . Vertel eens. ?

 • jordi 1455

  Je weet wat ik bedoel jij wou er niet aan meewerken.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.