Home

Nieuws 849 x bekeken

Nestlé koopt producent medische voeding

Vevey – Nestlé koopt de Amerikaanse producent van medische voeding Pamlab. De Zwitserse producent van onder meer zuivel en chocoladeproducten onderstreept met de overname zijn ambitie een 'pijler' met gezondheidsproducten onder het bedrijf te bouwen.

De overnamesom- en voorwaarden zijn niet bekendgemaakt. Pamlab is opgericht in 1987 en heeft 300 medewerkers in dienst. De onderneming uit Louisiana maakt onder meer producten die gevolgen van diabetes, dementia en depressies zouden kunnen beperken. Nestlé richtte in 2011 een aparte divisie op voor 'functionele voeding', Nestlé Health Science.
Nestlé investeerde sinds 2011 fors in overnames in de sector. Eerder werd het op darmmedicijnen gerichte Amerikaanse Prometheus Laboratories overgenomen en het Britse CM&D Pharma, dat kauwgom voor nierpatiënten maakt. Nestlé verwierf ook een aandeel in het Amerikaanse Accera dat specialiseert in voeding voor Alzheimerpatiënten.
Nestlé maakte vorig jaar bekend honderden miljoenen te reserveren voor eigen onderzoek naar functionele voeding. Voor de productontwikkeling zijn veertig wetenschappers aangetrokken. Nestlé opende in het Zwitserse Lausanne een centrum voor klinische studies. De wetenschappers werken nauw samen met het Nestlé Onderzoekscentrum, dat zevenhonderd onderzoekers werk biedt.
Nestlé nam eerder afstand van de puur farmaceutische industrie, maar zet naast op gezondheidsproducten ook vol in op babyvoeding. Hier vindt Nestlé concurrentie van FrieslandCampina dat zich juist minder richt op functionele voeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.