Home

Nieuws 721 x bekeken 3 reacties

Nederland weer in recessie

Den Haag - Nederland is opnieuw in een recessie beland. De economie is in het vierde kwartaal van 2012 met 0,2 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Over heel 2012 kromp de economie met 0,9 procent. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ten opzichte van een jaar eerder lag de consumptie van huishoudens 2,3 procent lager. De investeringen kwamen 5,2 procent lager uit. Ook waren er 93.000 banen minder. De export is een lichtpuntje: die steeg met 3,2 procent.

Het derde kwartaal liet ook al een krimp zien van 1 procent ten opzicht van het tweede. Het is de derde keer sinds 2009 dat de Nederlandse economie in recessie is. Van een recessie is sprake als de economie twee opeenvolgende kwartalen krimpt.

Laatste reacties

 • alco1

  Toen ik begon met boeren was de rente 14 %, nu 3.5% m.a.w. Men kan nu 4 maal zoveel lenen. De banken leerden luchtgeld maken. Er komt 1 euro binnen en wordt vele malen weer uitgezet. De huizenprijs steeg onrealistisch en zakten toen weer. Land heeft ook nog een waarde waarop geen enkele boer winst kan maken en zal t.z.t. ook wel in elkaar klappen. Daarbij wordt er ook nog geregeerd waarbij de tering niet naar de nering wordt gezet met als gevolg, een sterk oplopende staatsschuld. Wat ik zeggen wil is.
  DE REK IS ER GOED UIT>

 • kalkar

  Is dit nieuws dan? Ik heb al jaren geleden gezegd, dat in dit zielige landje alles naar de kloten wordt geholpen. Iedereen kent zijn voorbeelden wel.

 • gx390top

  als we het hier dan niet zien zitten wie gaat er dan mee naar kosovo
  daar willen ze het trukje graag leren doe er je voordeel mee

Of registreer je om te kunnen reageren.