Home

Nieuws 2673 x bekeken 1 reactie

Ledenstop voor mestvergistingproject Gemert-Bakel

Gemert-Bakel – De Mineralen Aanvoer Coöperatie Elsendorp (MACE) heeft voldoende mest gecollecteerd voor de geplande mega-mestvergistingsinstallatie.

Zaterdag heeft het bestuur besloten niet meer leden in te schrijven omdat de limiet van 400.000 kuub mest overschreden is.

In totaal heeft MACE 421.000 kuub mest verzameld. 203 boeren uit de regio Gemert-Bakel in Noord-Brabant hebben zich ingeschreven als lid. Zij hebben elk 1,50 euro per kuub mest inleggeld betaald. Vijftig cent is bedoeld voor MACE en 1 euro voor de mest. Als de mestvergistingsinstallatie naar verwachting in 2014 is gerealiseerd, zullen de leden 8 euro per kuub mest betalen. Daarbij komen nog transportkosten. MACE-voorzitter Frans Meulenmeesters schat dat de boeren tussen de 10 en 11 euro per kuub kwijt zijn.

MACE participeert in een mestvergistingsinstallatie die jaarlijks 400.000 kuub mest kan verwerken. De installatie heeft een vermogen van 8 MW en is daarmee de grootste mestvergister van Nederland.

Eén reactie

  • boerkebrabant

    kijk dat is nou nog eens goed nieuws. wel jammer dat als dit systeem werkt dit wel het faisement van veel andere verwerkers betekend! of de winstmarges zijn daar zo groot dat ze ook best voor 11 euro kunnen verwerken, en dan hebben ze denk ik ook een probleem. overigens petje af voor de mensen die ingescheven hebben, die willen het nu ook eens echt, duurzaam en prima zonder overheidsgeld oplossen!

Of registreer je om te kunnen reageren.