Home

Nieuws 1110 x bekeken

‘Investeringsbereidheid in landbouw omlaag’

Den Haag – Meer dan eenderde van de landbouwbedrijven in Nederland verwacht in 2013 minder te investeren dan in 2012. Slechts circa 7 procent verwacht meer geld uit te geven.

Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland over het eerste kwartaal van 2013. Ook geeft 40 procent van de landbouwers aan dat financiële belemmeringen de bedrijfsvoering frustreren, bijvoorbeeld door scherpere eisen van de bank of een hoge schuld. Ruim 25 procent van de landbouwondernemers is vanwege financiële belemmeringen terughoudend met het doen van investeringen.
Landbouwers lijken minder positief te zijn dan de gemiddelde ondernemer. Over alle branches heen verwacht iets minder dan eenderde minder te investeren. Van alle typen bedrijven in de economie zegt een kwart van de ondernemers tegen financiële grenzen aan te lopen. Zo'n 10 procent van alle bedrijven is terughoudend met investeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.