Home

Nieuws 684 x bekeken 1 reactie

In 2012 35 miljoen voor onderzoek Wageningen UR

Wageningen - Wageningen UR heeft in 2012 voor 35 miljoen euro aan onderzoekfinanciering van de Europese Unie binnengehaald, aldus de universiteit.

Wageningen Universiteit en DLO (negen instituten voor landbouwkundig onderzoek, onderdeel van Wageningen Universiteit) waren halverwege vorig jaar betrokken bij circa 380 Europese onderzoeksprojecten, waarvan in ruim 80 projecten de coördinatie vanuit Wageningen wordt gedaan. Wageningen UR haalt van de Nederlandse kennisinstellingen de meeste Europese projecten binnen. Op 1 februari 2013 waren er 442 Europese projecten met Wageningse inbreng: 239 projecten met de Dienst Landbouwkundig Onderzoek en 203 met Wageningen Universiteit. TNO volgt met 280 projecten, de TU Delft heeft 254 EU-projecten.
In 2014 gaat het nieuwe Europese programma Horizon 2020 voor onderzoek en innovatie van start. Dat programma kent een looptijd van 7 jaar. Op basis van de afspraken die de Europese regeringsleiders de afgelopen week hebben gemaakt, zou er tot 2020 een bedrag van 70 miljard euro beschikbaar zijn voor onderzoek en innovatie. Dat is meer dan de Europese Unie in de afgelopen jaren uitgaf, maar vergelijkbaar met het budget in 2013.
Peter Jongebloed van Wageningen International denkt dat het binnenhalen van EU-projecten de komende jaren lastiger zal worden. De concurrentie neemt toe. In bijna alle lidstaten nemen de onderzoeksbudgetten af. Daarom dienen steeds meer onderzoekers voorstellen in bij de Europese Unie.

Eén reactie

  • Mels

    Mogen wij ook exact weten welke nuttige resultaten die 35 miljoen hebben opgeleverd zodat wij kunnen bedenken of we dit budget omlaag dan wel omhoog kunnen discussieren....?

Of registreer je om te kunnen reageren.