Home

Nieuws 2966 x bekeken

Hilckmann en uitzendbureau ruziën over contract

Arnhem - Vleeshandel Hilckmann en Slachthuis Nijmegen hoeven vooralsnog de openstaande rekeningen van uitzendbureau Reyhan uit Doetinchem niet te betalen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem besloten in een kort geding dat het uitzendbureau had aangespannen.

Het uitzendbureau en het slachthuis zijn in conflict geraakt in juli van het vorig jaar, toen Hilckman en Reyhan onderhandelingen voerden over nieuwe tarieven voor het uitzendwerk. De meningsverschillen kwamen tot een uitbarsting toen op vrijdag 6 juli nagenoeg alle uitzendkrachten wegbleven bij de slachterij. De dag daarvoor had de productiemanager van Hilckmann per telefonisch tekstbericht (sms) laten weten dat hij vier uitzendkrachten van Reyhan niet terug wilde zien. De volgende dag bleven nagenoeg alle uitzendkrachten weg, op een handvol na. Het uitzendbureau leende daarvoor gemiddeld per week tussen de 100 en 135 krachten uit.

Volgens Reyhan wilde Hilckmann een salarisverlaging toepassen van 20 procent. Reyhan zou zijn uitzendkrachten gezegd hebben dat ze niet bij Hilckmann moesten verschijnen. Het wegblijven van de uitzendkrachten was voor Hilckman reden het contract geheel op te zeggen. Toen de volgende week 90 uitzendkrachten zich alsnog meldden bij het slachthuis, weigerde Hilckman de werknemers toe te laten, tenzij ze zich via een ander uitzendbureau lieten inhuren.

Het slachthuis zegt door het wegblijven van het personeel een schade te hebben geleden van zeker 104.000 euro. Het uitzendbureau meent nog ongeveer 60.000 euro van het slachthuis tegoed te hebben. De rechter meent dat de schade van Hilckmann mogelijk te verhalen is op het uitzendbureau.

Of registreer je om te kunnen reageren.