Home

Nieuws 636 x bekeken

Duitsers lanceren eigen actieplan tegen voedselfraude

Berlijn - Duitsland zet het actieplan van de EU tegen frauduleuze inhoudsdeclaraties op voedingsproducten consequent om en wil zelf nog een stapje verder gaan. Daarover hebben de deelstaten en de landelijke overheid onder leiding van landbouwminister Ilse Aigner maandag tegen de achtergrond van het nog steeds uitdijende paardenvleesschandaal een akkoord bereikt.

Dit akkoord heeft de vorm van een nationaal plan van aanpak, dat onder meer voorziet in een uitgebreid controleprogramma voor Duitsland, centraal geregelde consumentenvoorlichting en een doelgerichte versterking van de regionale productie en afzet. De Duitsers mikken tevens op een EU-herkomstaanduidingsplicht voor verwerkte levensmiddelen en de ontwikkeling van een vroegalarmsysteem.

Of registreer je om te kunnen reageren.