Home

Nieuws 3477 x bekeken

DR: onduidelijkheid overdracht toeslagrechten na 31 maart

Den Haag - Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken kan nog geen duidelijkheid verstrekken over de overdracht van toeslagrechten na 31 maart. DR raadt ondernemers aan om de verkoop of verhuur van toeslagrechten in elk geval deze maand te melden, zodat de koper of huurder zijn toeslagrechten in 2013 kan laten uitbetalen.

DR zegt dat het nog onduidelijk is of het zin heeft om de overdracht van toeslagrechten na 31 maart 2013 nog te melden. Dat hangt af van de afspraken die in Brussel worden gemaakt over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.  Er is nog geen duidelijkheid over de peildatum voor de overgangsregeling om het compensatiedeel van de nieuwe betalingsrechten vast te stellen. Volgens de voorstellen wordt dat 31 december 2013, maar het kan ook een andere datum worden, bij voorbeeld de datum waarop de toeslagrechten zijn benut (15 mei 2013).

Het kan ook nog zijn dat het nieuwe beleid een jaar wordt uitgesteld, stelt DR. DR zegt dat de kans daarop groot. Ook daarmee moeten ondernemers rekening houden. Het is onduidelijk hoe agrarisch ondernemers het best kunnen handelen, zegt DR. Het enige advies wat de dienst kan geven is het in de gaten houden van de ontwikkelingen over het nieuwe beleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.