Home

Nieuws 768 x bekeken 3 reacties

CvK Groningen wil miljard van NAM

Groningen - Max van den Berg, commissaris van de Koningin van Groningen, wil minimaal een miljard euro van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ter compensatie van directe en indirecte schade door aardbevingen. Dat liet hij vrijdag weten voor de microfoon van de regionale zender RTV Noord.

De schade in Groningen als gevolg van de steeds sterker wordende bevingen vraagt volgens de commissaris om forse compensatie in de vorm van een fonds. Door het geld te investeren in onder meer woningen, scholen en openbare voorzieningen wil Van den Berg de leefbaarheid in Noordoost-Groningen versterken. Ook de waardedaling van woningen moet met geld uit het fonds worden gecompenseerd, zei hij. "Dit hoort bij de bedrijfskosten van de NAM."

Het compensatiefonds moet bovenop de 100 miljoen euro komen die minister Kamp heeft toegezegd. Van den Berg liet eerder al weten hier geen genoegen mee te nemen en vond dat er meer geld nodig was om het vertrouwen te herstellen door te investeren in de Groningse economie.

Laatste reacties

  • minasblunders1

    Gelijk heeft-ie.

  • Bison

    Ja ik zou ook wel effe in die kist willen graaien.lol

  • wg

    de nam kan ook groningen opkopen zijn ze van het probleem af

Of registreer je om te kunnen reageren.