Home

Nieuws 2379 x bekeken

Cargill wint 58,4 miljoen met rechtszaak

Minneapolis - Agriconcern Cargill krijgt ten minste 77 miljoen dollar (58,4 miljoen euro) als compensatie voor handelsbarrières die Mexico tussen 2002 en 2007 opwierp tegen de import van maissiroop met een hoge fructose-waarde. Dat is Cargill met Mexico overeengekomen. Eerder stelde een tribunaal van de North American Free Trade Agreement (NAFTA) de som vast.

Mexico mocht de barrières niet opwerpen omdat het lid is van de vrijhandelszone NAFTA die naast Mexico en de VS ook Canada beslaat. De rechtmatigheid van de boete werd in 2012 nog bevestigd door het hooggerechtshof in Canada. Cargill meent nog 18 miljoen dollar extra te krijgen. Cargill verhandelt onder meer graan, soja en suiker en is ook een grote producent van veevoer en voedingsmiddelen. Cargill Europa wordt vanuit Amsterdam geleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.