Home

Nieuws 781 x bekeken 1 reactie

Britten kopen minder voeding

Londen - De Britse detailhandelsverkopen waren vorige maand 0,6 procent lager dan een maand eerder en even veel lager dan in januari 2012. De daling komt vooral voor rekening van de aankopen van voeding die met 2,6 procent daalden. De bestedingen aan voeding kwamen daarmee op het laagste niveau sinds 2004.

De daling heeft volgens het Office of National Statistics onder meer te maken met het winterse weer. Grote winkelbedrijven melden wel dat de online-verkopen over de hele linie met ruim tien procent en wat voeding betreft zelfs met 27 procent omhoog gingen. Britse consumenten kopen nu bijna vier procent van hun levensmiddelen on-line.

Eén reactie

  • Ron Green

    de besteding zakken maar de winst waarschijnlijk niet. Op de onderste schappen in de supermarkt (bestemd voor de lage inkomens) liggen appels, vier in een zak (400 gram) voor 1,20. Dat is weinig geld, maar voor dure appels. want in de hogere schappen ligt het zelfde ras in kilo zakken voor 1,90. Prijsverschil per kg is 1,90 tegenover 3,00. Dat is 1,10 in pond Sterling meer te betalen, in euros 1,27 meer! Tijd voor een krat appels van de boerderijwinkel.

Of registreer je om te kunnen reageren.