Home

Nieuws 2431 x bekeken 1 reactie

'Boerenpriester' Herman Verbeek overleden

Groningen - Priester en politicus Herman Verbeek is vrijdag overleden.

De progressieve Verbeek was onder andere partijvoorzitter van de PPR en in de periode 1984-1994 lid van het Europees Parlement, eerst voor de PPR, later voor Groenlinks. Hij was onder andere lid van de landbouwcommissie in het Europees Parlement.

Verbeek zette zich in die functie en daarbuiten in voor de verbetering van de positie van boeren en boerinnen. De landbouw speelt ook een grote rol in zijn publicaties, zoals in het boek 'In boeren handen en Boeren zangen'. Herman Verbeek is 76 jaar geworden.

Eén reactie

 • pensboer

  In memoriam Herman Verbeek.
  Gedenken we Herman om wat hij heeft betekend voor het boerenbelang.
  Hij heeft als lid van het Europarlement en daarna vooral partij gekozen voor bedreigde boeren en boerinnen. Hij heeft jaren gepleit voor een sociaal-rechtvaardige en ecologisch verantwoorde landbouw. Voor (kritische) boeren- en boerinnenbewegingen was hij een inspirerend en waardevol mens. De strijd om de macht in de voedselketen wist hij als geen ander te verwoorden. Hij toonde tot het laatst van zijn leven interesse in wat zich op het boerenland afspeelde. Hij mag nu 'Slapen in een zoen', het zo geheten boek van hem met gedichten over leven en dood (1994).
  Riky Schut-Hakvoort
  ex-boerin

Of registreer je om te kunnen reageren.