Home

Nieuws 1440 x bekeken 4 reacties

Wel inkomenssteun voor natuurorganisaties

Den Haag – Terreinbeherende organisaties worden niet uitgesloten van het ontvangen van directe inkomenssteun. De Tweede Kamer heeft geen bezwaar tegen het meedelen van onder meer Natuurmonumenten in subsidies uit de eerste pijler van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Eerder deze week hield Kamerlid Jaco Geurts (CDA) een pleidooi om de toekenning van bedrijfstoeslagen te beperken tot actieve boeren. Voor natuurbeheer worden andere subsidies verstrekt, zei hij. Maar een motie met die strekking kreeg donderdagavond onvoldoende steun; alleen de PVV en ex-PVV'er Louis Bontes stemden voor dit voorstel.

Ook de motie van Esther Ouwehand (PvdD) voor een ploeg- en omzetverbod in kwetsbare graslanden buiten Natura 2000-gebieden haalde het niet. Een aantal voorstellen voor het ondersteunen van sectoren die onder het nieuwe GLB een flinke premieval doormaken, is aangehouden; de Tweede Kamer wil op dit punt eerst de plannen van staatssecretaris Sharon Dijksma afwachten. Die worden voor 1 mei verwacht.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  wat heeft Dijksma het toch weer goed voor met de boeren!!!!!

 • alco1

  Het is toch ook ongelofelijk dat ze in de kamer moties behandelen waar ze totaal niets van af weten.

 • koestal

  allemaal weer geld voor natuurfreaks met hun leuke baantjes

 • wimschaap

  mensen die nergens geen verstand van hebben delen hier de lakens uit allemaal op een onbewoond eiland zetten dat tuig

Of registreer je om te kunnen reageren.