Home

Nieuws 747 x bekeken 2 reacties

'Weg met gereserveerde waterschapszetels'

Den Haag - Het moet afgelopen zijn met het reserveren van waterschapszetels voor vertegenwoordigers van landbouw, natuurorganisaties en bedrijfsleven. Dat vindt D66-Kamerlid Gerard Schouw.

,,30 procent van de waterschapszetels zijn van die geborgde zetels, dat betekent 30 procent aan niet democratisch gekozenen. Stel dat 30 procent van de Tweede Kamerleden niet gekozen zou worden, maar benoemd. Vijftig Kamerleden zouden dan geen volksvertegenwoordigers meer zijn, maar aangesteld door allerlei instanties en belangenorganisaties. Dat zouden we zeer onwenselijk vinden.''

Wat D66 betreft worden de Waterschappen overigens helemaal afgeschaft en ondergebracht bij de provincies. Daar bestaan ook al wel meer ideeën over.

De Tweede Kamer praat maandag de hele middag over de waterschapsverkiezingen.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Toepasselijke naam die Gerard SCHOUW, maar gevaarlijke meningen. Democratisch betekent hier toch echt dat je naar belangen moet blijven kijken. De landbouw heeft gewoonweg een te groot grondgebied in gebruik en daar kun je ook met simplistische voorstellingen/ideeen niet gauw omheen. Na D66- geboortekrikken en D66-rechters krijgen we nu weer de D66-waterschappen. We willen in NL vooral altijd alles veranderen, dat heeft ons in het verleden veel gebracht, maar je kunt er helaas ook in doorslaan en daar zijn politici heel goed in zaken veranderen die goed functioneren. We merken er nu al wat van in de problemen met Rusland, we beschikken niet meer over een aanspreekpunt (Lees: minister (m/v) van LANDBOUW) en dat vinden onze buitenlandse handelpartners op z'n zachtst gezegd ongemakkelijk met als gevolg lang slepende kwesties die de voortgang van de export waar we met onze hele wankele economie zo ontzettend van afhankelijk zijn in groot gevaar brengen. Maar in Den Haag liggen ze daar niet wakker van. Hun kostje is toch al gekocht.

  • agratax2

    Ik heb het gevoel dat de politiek / onze regenten meer macht over de Waterschappen en daarmee over het buiten gebied willen hebben. Bij stemming zal eenvoudig de landbouw de minderheid van de zetels hebben en dus machteloos worden. Waterschappen onder brengen bij de provincies geeft dezelfde uitkomst. Maar de boeren zullen wel de hoogste aanslag krijgen omdat ze het meeste effect hebben van GOED (???) waterbeheer.

Of registreer je om te kunnen reageren.