Home

Nieuws 1095 x bekeken 1 reactie

Vion-uitzending van Zembla kost Vara geld

Den Haag - De uitzending over Vion onder de niet mis te verstane titel 'Sjoemelen met vlees' gaat de Vara nu toch geld kosten. De omroep werd door Pieter Harcksen verweten illegaal verkregen filmbeelden te hebben gebruikt.

Er waren beelden gebruikt van Harcksen die hij had gemaakt voor de documentaire 'Varkensvlees gecontroleerde kwaliteit' in opdracht van het Productschap Vee en Vlees. Onder de beelden had Zembla, volgens Harckens, ook nog eens tendentieus anoniem commentaar gemonteerd. Vlak voor de rechtszaak kwam het tot een schikking. De Vara erkent dat twee filmfragmenten zonder toestemming zijn gebruikt.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    mooi, het zou vion sieren ook zulke stappen te zetten

Of registreer je om te kunnen reageren.