Home

Nieuws 1050 x bekeken 1 reactie

Vion benoemt Herkemij als topman

Eindhoven - Michiel Herkemij, oud-topman van DE-Masterblenders 1753 wordt de nieuwe topman van Vion Food. Dat heeft Vion zojuist bekendgemaakt. Herkemij start per 15 januari. Hij gaat een nieuwe strategische koers uitzetten voor Vion. Herkemij volgt interim-topman Stefaan Vansteenkiste op die Vion sinds begin dit jaar heeft geleid.

Herkemij (49) heeft in het begin van zijn carrière gewerkt bij ABN Amro en de Rabobank. Later werkte hij in commerciële functies bij Britisch American Tobacco in Groot-Brittannië en de Benelux. In 2002 stapte hij over naar de zuivelsector naar FrieslandCampina. Hij leidde operaties in Azië, Afrika en het Midden Oosten. Heineken was in 2007 de volgende werkgever. Herkemij was CEO voor dat bedrijf in Nigeria en later in Mexico.

Jan Bennink, oud-topman van Numico kocht Herkemij eind 2011 weg bij Heineken. Herkemij kreeg 6 ton aan contanten plus een aandelenpakket van 1,5 miljoen. Bennink was bezig Douwe Egberts los te koppelen van Sara Lee om het te verzelfstandigen. Herkemij werd CEO van het verzelfstandigde Douwe Egberts. Een jaar later kregen Bennink, die voorzitter van de Raad van Commissarissen was, en Herkemij een conflict. Bennink wilde bij nader inzien Douwe Egberts verkopen aan het Duitse Joh. Benckiser. Voor Herkemij was dat een stap te ver en hij stapte op. Hij kreeg een ontslagvergoeding van 2,25 miljoen euro.

Eén reactie

  • info140

    Mooi, voor het geld hoeft die meneer het niet meer te doen.
    Als hij net zo goed voor Vion zorgt.....

Of registreer je om te kunnen reageren.