Home

Nieuws 3364 x bekeken 4 reacties

Twee miljoen boete voor mestfraudeurs

Assen - Dienst Regelingen heeft in totaal bijna 2 miljoen euro aan boetes opgelegd aan vier ondernemingen en twee natuurlijke personen. In 2011 en 2012 voldeden zij niet aan de verantwoordingsplicht mest.

Het gaat om een onderneming op de Veluwe, die deel uit maakt van een groep van bedrijven die aan elkaar gelieerd zijn, waarbij tijdens de controle bleek dat diverse vervoersvoorschriften waren overtreden. De onderneming deed voorkomen dat afgevoerde dierlijke mest was geëxporteerd. Uit het onderzoek bleek dat dit niet het geval was. De vier betrokken ondernemingen en de twee betrokken ondernemers zijn als medeplegers van de overtredingen beboet. Daarnaast zijn de directeuren ook beboet op grond van hun leidinggevende rol bij de overtredingen.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  ik dacht dat de nieuwe aid niet genoeg personeel had, maar om boetes uit te delen hebben ze schijnbaar toch genoeg mankracht!!!!!

 • Burgerman9

  Gelukkig maar, schoenmakers1 , dat de aid ondanks hun onderbezetting precies doet waarvoor ze is opgericht;overtreders/ fraudeurs pakken en beboeten. Uw badinerende reactie bevestigt het bestaansrecht van de aid nog maar eens ( hoewel ik vermoed dat dat uw bedoeling niet was).
  Burgerman

 • Demeter Griend

  Of je jeugd verpest met hennep of de grond doordrenkt met stront, ik zie niet zoveel verschil. Gewoon hard afstraffen in de beurs.

 • jehanvankroaks

  Volgens mij is de reactie van schoenmakers1 gewoon een constatering....
  een terrechte wat mij betreft.

Of registreer je om te kunnen reageren.