Home

Nieuws 718 x bekeken

Schotland wil 9,5 procent overhevelen

Edinburgh – De Schotse regering stelt voor onder het nieuwe Europese landbouwbeleid 9,5 procent van de landbouwgelden over te hevelen van pijler 1 (directe inkomenssteun; marktordening) naar pijler 2 (indirecte inkomenssteun voor plattelandsontwikkeling).

De boerenbond NFUS vindt echter dat die overheveling niet verder moet gaan dan 7,5 procent, ongeveer het percentage dat momenteel in Schotland voor modulatie geldt. ''Het budget voor de directe steun en de verdere bezuinigingen op pijler 1 waren al teleurstellend, maar een dergelijke overheveling maakt het leven nog weer moeilijker voor de Schotse boeren,'' aldus voorzitter Nigel Miller van de NFUS. In Engeland wil de regering overigens tot 15 procent overheveling gaan, het maximale wat onder het nieuwe GLB is toegestaan. De definitieve percentages moeten voor het eind van dit jaar aan Brussel worden meegedeeld. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.