Home

Nieuws 729 x bekeken

Natuurorganisaties verliezen fors leden

Hilversum - De totale aanhang van natuur- en milieuorganisaties is afgelopen jaar karder gedaald dan ooit. Dat is de uitkomst van het onderzoek De Vroege Vogels Parade van het gelijknamige Vara-radioprogramma.

In totaal hebben de ruim honderd grote en landelijke organisaties nu 3.696.393 leden en donateurs. Dat zijn er 121.318 minder dan een jaar geleden. De grootste organisatie blijft het Wereld Natuur Fonds maar die verliest, net als vorig jaar, zo'n 45.000 donateurs. Dat is een teruggang van meer dan 5 procent. Alleen Natuurmonumenten wist 3.000 leden meer aan zich te binden.

Van alle groene clubs laat tweederde een min zien. Slechts 36 organisaties van 105 organisaties sluiten dit jaar af met een plus in het ledental.

Of registreer je om te kunnen reageren.