Home

Nieuws 6831 x bekeken 3 reacties

Asbest vrijgekomen bij grote brand landbouwbedrijf

Zeewolde - Bij een grote brand in een landbouwbedrijf in Zeewolde is zaterdagmorgen asbest vrijgekomen. Dat heeft de brandweer laten weten.

Bewoners van het nabijgelegen woonhuis kwamen met de schrik vrij. Wel kwamen twee honden om in de vuurzee. De brand woedde in een pand aan de Landbouwweg, op bedrijventerrein Trekkersveld, waar een mechanisatiebedrijf in was gevestigd dat onder meer landbouwvoertuigen levert en onderhoudt. Het gebouw ging volledig in vlammen op. Een aantal andere panden werd ontruimd en bij andere firma's moest men ramen en deuren gesloten houden.

Omdat de wind zaterdagmorgen van Zeewolde af stond, had een nabijgelegen woonwijk geen last van de gevolgen van de brand. Rond 11.00 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven.

De gemeente onderzoekt waar de asbestdeeltjes zijn neergekomen zodat een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf het gebied kan schoonmaken. Bedrijven op het Trekkersveld moeten tot die tijd hun ramen en deuren gesloten houden, aldus de brandweer.

Laatste reacties

 • trekker123

  Waarom wordt zo'n typisch krantenbericht van Panorama niveau klakkeloos overgenomen? Een landbouwbedrijf in de hens. Blijkt het te gaan om een pand waar een landbouwmechanisatiebedrijf in is gevestigd. En dat blijkt ondermeer landbouwvoertuigen te leveren en te onderhouden. Hoe is het mogelijk! Toch goed dat dat er ook nog even bij wordt vermeld. Daarin herken je de journalist die weet waar het over gaat!

  Schrijf dan gewoon dat het pand van Weevers in Zeewolde volledig is uitgebrand en dat er voor de brandweer geen redden meer aan is.

  Ik wens de familie Weevers sterkte met een en ander. Deels zal de verzekering de schade wel dekken maar los van alle ellende en ongemak is zo'n volledige verwoesting toch een dikke streep door de rekening. Het zal je maar gebeuren.....

 • aarthamstra1

  De brandweer in het algemeen laat branden die in gebouwen ontstaan uitbranden . Veiligheid voor alles>>> >Anders word het als het een MULTINATIONAL betreft dan is het toch net even anders ,worden de vrijwilligers zonder pardon naar binnen gestuurd .Rook, instorting;s gevaar Mensenlevens tellen dan even minder .

 • info104

  Veiligheid voor alles... Aarthamstra, volgens mij had je dat een jaar of wat eerder ook beter voor elkaar moeten hebben, jij was toen toch ook verantwoordelijk voor je bedrijfsongeval met dodelijke afloop. Voor mij had je jouw bovenstaande verhaaltje beter niet kunnen schrijven, sorry Aart.

Of registreer je om te kunnen reageren.