Home

Nieuws 1333 x bekeken

Gegadigden voor LTO Vastgoed

Zwolle - Voor overname van het failliete LTO Vastgoed zijn verschillende gegadigden. Dat meldt curator Dignus Meulenberg. De curator hoopt op korte termijn meer inzicht te kunnen hebben in een mogelijke doorstart van het bedrijf, dat vorige week failliet verklaard werd.

Onder de belangstellenden zijn ook makelaars die bij LTO Vastgoed in dienst waren. Meulenberg zegt dat er vele geïnteresseerden zijn. Hij meldt dat hij nog bezig is met het inventariseren van de portefeuille en de opdrachten. Als hij daarover duidelijkheid heeft, kan hij gaan praten met geïnteresseerden voor een overname.

LTO Noord heeft eerder besloten de vastgoedactiviteiten definitief af te stoten. Volgens de belangenorganisatie zijn er andere partijen 'die in de huidige tijd beter in staat zijn dergelijke diensten aan te bieden', zegt LTO Noord. Bij het bedrijf zijn sinds 2011 verschillende reorganisaties doorgevoerd, die er evenwel niet toe leiden dat het bedrijf in staat bleek 'een marktconform rendement te genereren', zo meldde LTO Noord bij het bericht over het faillissement. LTO Noord heeft zelf het faillissement aangevraagd.

De activiteiten van het bedrijf liggen op dit moment stil.  Medewerkers hebben afgelopen maandag hun ontslag aangezegd gekregen. LTO Vastgoed is al sinds afgelopen zomer in gesprek geweest over voortzetting in andere vorm, los van LTO Noord. Die gesprekken hebben niet geleid tot een bevredigend resultaat, waarna LTO Noord besloot het technisch faillissement aan te vragen.

LTO Vastgoed was gespecialiseerd in bemiddeling in agrarisch vastgoed. Het bedrijf had langjarige relaties met leden van LTO Noord.  De belangenorganisatie vindt dat het makelen in vastgoed geen kernactiviteit is van LTO Noord.

Of registreer je om te kunnen reageren.