Home

Nieuws 952 x bekeken 2 reacties

Faunafonds hoeft fout niet te herhalen

Den Haag – Als het Faunafonds in de fout is gegaan bij het verlenen van een tegemoetkoming voor ganzenschade, betekent dat niet dat het fonds die fout in een ander geval moet herhalen.

Dat zegt de Raad van State in een zaak die aanhangig was gemaakt door een inwoner van het Overijsselse Blokzijl (gemeente Steenwijkerland).

De Raad van State oordeelde dinsdag in hoger beroep dat de rechtbank in Zwolle terecht een verzoek om tegemoetkoming voor schade door grauwe ganzen en knobbelzwanen heeft afgewezen. Dat het Faunafonds in een vergelijkbaar geval wel een vergoeding heeft gegeven, is geen argument dat nu ook te doen, nu blijkt dat het fonds in dat andere geval en verkeerde beoordeling heeft gemaakt.

Volgens de rechter heeft de veehouder en graslandeigenaar onvoldoende gedaan om aan de voorwaarden voor schadevergoeding in aanmerking te komen. Daartoe moest hij aantonen dat hij zeer regelmatig de ganzen had laten verjagen met ondersteunend afschot. Er waren periodes bij dat er geen verjaging had plaats gehad. Volgens de betrokken ondernemer was dat niet gebeurd, omdat er geen ganzen waren. Dat heeft hij onvoldoende hard gemaakt, vindt de rechter.

Laatste reacties

  • info104

    Hoe kan die rechter nu vanachter zijn bureau bepalen wanneer en hoeveel ganzen er op een bepaalde tijd op die boer zijn land zitten, volgens mij zit die rechter als bestuurslid ook bij het faunafonds

  • koestal

    een lasergun aanschaffen ,dat helpt meer dan klagen

Of registreer je om te kunnen reageren.