Home

Nieuws 2680 x bekeken 12 reacties

Curator zit met onverkoopbaar vlees van Willy Selten

Den Haag - Curator Jaap van der Meer kan een voorraad van 2 miljoen kilo vlees uit het faillissement van Vleesgroothandel Willy Selten niet aan de man brengen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hoeft niet terug te komen op het besluit om de partijen vlees officieel in bewaring te nemen. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven vrijdag besloten. De NVWA zegt dat de herkomst van de partij vlees niet duidelijk is en dat daardoor ook niet gegeven is dat het vlees geschikt is voor humane consumptie.

Het vlees ligt opgeslagen bij vrieshuizen van Grolleman Coldstore, Vriesoord, De Jong Coldstores en bij Vice Versa Koelvrieshuis. Het opslag van het vlees dreigt een fikse kostenpost te worden, nu de opgeslagen voorraad niet aan de man kan worden gebracht.

Belangrijkste probleem van het vlees is dat niet precies kan worden vastgesteld wat de herkomst is van het vlees. Op grond van de Europese levensmiddelenwetgeving moet een verkoper de herkomst van vlees kunnen vaststellen. Er is een administratieve steekproef gedaan, op grond waarvan de curator constateert dat der herkomst wel  kan worden vastgesteld. De NVWA zegt echter dat  de koppeling tussen de administratie en het opgeslagen vlees  niet of nauwelijks met zekerheid is te leggen, omdat er  op papier meer vlees werd verkocht dan er werd ingeslagen. Er was, volgens de NVWA, sprake van een ongedocumenteerde instroom van vlees waarover niets bekend is. "Het kan gaan om rundvlees, maar ook om  paardenvlees, van onbekende herkomst en kwaliteit." Omdat de NVWA  meent dat er sprake is van vermenging van traceerbaar en niet-traceerbaar en mogelijk onveilig vlees  kan het vlees niet als geschikt voor menselijke consumptie de markt op.

De curator heeft de rechter er niet van kunnen overtuigen dat Seltens manier van administreren leidt tot een misverstand bij de NVWA. Volgens de curator werd vlees  keer als afgevoerd geregistreerd, terwijl het in feite werd opgeslagen. Bij aflevering werd het nog een keer als afgevoerd geadministreerd. Daardoor is de afvoer groter dan de aanvoer, verklaart de curator.

Laatste reacties

 • boerderijdinther

  Geef het dan met kerst of oud en nieuw weg aan de voedselbank en laat ze de instructie meegeven dat ze het goed moeten bakken dan kunnen ze het gewoon eten! Want kan niet geloven dat die er iets om geven of het nou rund of paard is..

 • schoenmakers1

  heb wel eens van leveranciers aan de voedselbank gehoord dat die kritischer zijn over het hoe en wat als wie dan ook

 • boerderijdinther

  Het welbekende spreekwoord zou hier dan wel heel goed bij passen.
  Een gegeven paard...

 • trekker123

  Er zijn wel plekken op de wereld waar ze dit vlees wel durven eten. Bij Selten klopte een en ander niet, dat kun je niet allemaal door de vingers zien, maar geef het dan desnoods gewoon weg. Moeten ze bij mij niet aankomen met allerlei hoogdravend gedoe dat er vanalles moet gebeuren om de verspilling van voedsel te beperken. Beetje gezond verstand zou hier geen kwaad kunnen. Maar politiek correct als een ieder opeens wel zal zijn zal het vlees wel eindigen bij de meelfabriek. Zul je het meemaken dat die het meel nog af moeten voeren als chemisch afval.

 • agro1

  dierentuin, honde- en kattevoer, beter nog destructie, is het als prijsbederver van boven de markt. kan wellicht antibiotica of andere doping bevatten, er wordt wat afgerotzooid!!!! ciolos boppe!

 • haam

  toen bij begin gekke koeien ziekte alle andere gezonde koeien moesten worden afgemaakt voor het goede imago van het vlees dan weet je wel wat met dit zootje gebeuren moet de fik erin .

 • koestal

  er zijn wel mogelijkheden voor honden- en kattenvoer of naar dierentuinen

 • minasblunders1

  Het lijkt de mestwet wel, daar wordt ook vaak meer afgevoerd dan op papier aanwezig kan zijn.

 • drikhend

  Beste #1 2 3 en 4 . U allen doet dus niet aan IKB of een ander voedsel veiligheid programma mee . Want als dit wel het geval is dan snapt u er allen niets van of u rotzooit ook maar wat aan . Lever maar eens dieren die niet herkenbaar zijn wat betreft afkomst aan een slachterij . deze zullen eindigen bij de destructor . . En een vleeshandelaar praat u goed dat deze maar wat aan rotzooit . Want dat is gewoon het geval als de administratie niet klopt . Denk wat er gebeurt is bij de varkenspest en de MKZ . toen zijn boeren gekort die waren vergeten af of aan te melden . Wat uiteindelijk duidelijk werd door de goede administratie die ze bijhielden . dus dieren waren wel traceerbaar . het duurde gewoon iets langer . Hier is de volksgezondheid in gevaar . En zaken kloppen niet . En dus vernietigen dit vlees . Deze heer Selten zou nergens aan hoeven te voldoen en u en uw collega vee en varkenshouders wel . Hij goed koper elders onbekend goedkoop kopen . En de prijs van de boer drukken . Mensen als je dit goedkeurt ben je de poten onder je eigen tafel aan het uitzagen . En dus niet meer klagen over lage opbrengst prijzen .

 • schoenmakers1

  Hoezo hoort #2 in je rijtje#9

 • Biggemans

  Lever het aan ENCEBE, die weten er wel raad mee,,,,,, WILLY worstjes hahaha

 • drikhend

  Beste schoenmakers . Het doet mij overkomen of dat u ook bedoeld als Studentboer . Met zijn gegeven paard niet in de bek kijken . Maar als u dit niet bedoeld dan ben ik er mij van bewust dat u ook bedoeld dat dit vlees niet betrouwbaar is en dus daar ook niet terecht mag komen . Om dat het onbekend is en mogelijk gevaar voor de gezondheid kan op leveren . En dus de mensen van de voedselbank veiliger bezig zijn dan menig inkoper van groot bedrijf . Sorry als ik u verkeerd ingeschat heb . Maar u was duidelijker geweest door uw zin toe te lichten .Want je kunt de negatieve of de positieve kant mee op .

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.