Home

Nieuws 335 x bekeken

Britse heffingen niet omhoog

Stoneleigh – De Agriculture and Horticulture Development Board AHDB, de overkoepeling van de Britse schappen, heeft voorgesteld de heffingen volgend jaar niet te verhogen.

"Met de extreme weersomstandigheden van de laatste tijd weerspiegelt dit voorstel van het bestuur de zorgen die in de sector bestaan na één van de moeilijkste jaren in tijden", stelt voorzitter Tom Taylor.

De AHDB overkoepelt sinds enkele jaren de schappen voor de tuinbouw, aardappelen, varkens, runderen en schapen, graan en melk. Het voorstel om de heffingen te bevriezen staat in het meerjarenplan voor de periode tot 2017 dat aan de leden is voorgelegd. Volgens Taylor draait het in dat plan vooral om de doelstellingen voor de komende jaren. Hij omschrijft die als: ''Verhoging van de productiviteit, met name door onderzoek en ontwikkeling alsmede kennisoverdracht, het beheren van ziekten en plagen, bescherming van vee en gewassen, verhogen van de vaardigheden in de sector en boeren en tuinders bijstaan bij het omgaan met nieuwe regels en met nieuw beleid."

Of registreer je om te kunnen reageren.