Home

Nieuws 789 x bekeken

Brazilië verwacht record sojaoogst

Brasil – Brazilië oogst dit seizoen een record van 90 miljoen ton sojabonen. Dat schat het overheidsbureau Conab. Als de prognose van Conab uitkomt, dan oogst Brazilië voor het eerst meer sojabonen dan de Verenigde Staten.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) schat de productie in de VS op 89 miljoen ton en die in Brazilië op 88 miljoen ton. Vorig seizoen 2012/2013 was Brazilië de VS al voorbij gestreefd als grootste exporteur van sojabonen in de wereld.

De wereld oogst een record van 285 miljoen ton sojabonen, meldt USDA in de laatste Wasde-prognose. Dat is bijna 1,5 miljoen ton meer dan in de vorige prognose en ruim 14 miljoen ton meer dan vorig seizoen. De noteringen van sojabonen daalden dinsdag op de termijnmarkt in Chicago door de prognose.

Of registreer je om te kunnen reageren.