Home

Nieuws 6402 x bekeken 5 reacties

Betaling bedrijfstoeslag op schema

Den Haag – Betalingsorgaan Dienst Regelingen (DR) keert aan de eerste relaties in de periode van 5 tot en met 10 december de bedrijfstoeslag 2013 uit.

Het gaat om 45.000 boeren. DR ligt hiermee op schema om de eerste betaaldoelstelling van 90 procent te realiseren voor de jaarwisseling.

De komende dagen wordt een bedrag van ongeveer 670 miljoen euro uitgekeerd. Dat is 90 procent van het totaal, conform de afspraken. De lat ligt daarmee hoger dan in 2012, toen het doel was om 82 procent voor 31 december uit te betalen.

Van de boeren moet 98 procent zijn toeslag voor 28 februari 2014 hebben ontvangen. Het ministerie van Economische Zaken houdt 1 mei 2014 aan om vrijwel alle boeren te hebben uitbetaald. Uit ervaring blijkt dat 100 procent uitbetalen voor 1 mei niet geheel mogelijk is, meestal door nog onvolledige informatieverstrekking van de landbouwers, aldus ervaringen uit het verleden.  Alle premies moeten uiterlijk 30 juni 2014 zijn uitgekeerd.

Dienst Regelingen adviseert boeren via 'Mijn Dossier' te checken of hun rekeningnummer klopt. De uitvoeringsorganisatie kan alleen de bedrijfstoeslag storten als het bestaat uit het langere rekeningnummer IBAN (International Bank Account Number). In Mijn dossier kunnen boeren rekeningnummer bekijken onder 'Mijn gegevens & machtigingen' en eventueel aanpassen.

Laatste reacties

 • Job1989

  Wij hebben het al op de bank staan.
  Dit ondanks verandering in naamvoering en relatienummers.
  Als het moet kunnen ze het wel bij DR.
  Complimenten

 • Weerkundige

  Bij mij is ook vandaag binnen complimenten

 • ...............

  Hier ook.

 • koestal

  nog even geduld hebben !

 • Demeter Griend

  De mijne is ook binnen, dat wordt met de Kerst weer naar een warm lamd, heerlijk even uitrusten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.