Home

Nieuws 993 x bekeken

Bestuurders gaan stage lopen op boerderij

Oirschot – Tien Statenleden, wethouders en raadsleden in Noord-Brabant gaan de komende tijd stage lopen op een veebedrijf in de provincie. Het initiatief is tot stand gekomen binnen het Agro Platform Oirschot (APO), een belangenbehartiger van agrarische bedrijven in de gemeente Oirschot.

Doel van APO is beleidsmakers te laten zien wat er daadwerkelijk op boerenbedrijven gebeurd. Dat moet positief bijdragen aan het imago van de landbouw. De stage op een geiten-, melkvee-, kippen,- of zeugenbedrijf duurt minimaal één dag en wordt afgesloten met het schrijven van een verslag. Op die manier delen de bestuurders hun ervaringen. Statenlid Veerle Sleegers (SP) gaat een dagje meelopen op het melkveebdrijf van Marieke en Marc van der Meijden in Spoordonk. Ze kijkt daar erg naar uit. "Elke dag met dieren werken en goed voedsel produceren voor de samenleving. Het heeft me altijd een waardevolle, voldoening schenkende beroeps-, nee, levenskeuze geleken", zo schrijft Sleegers in haar weblog.

Of registreer je om te kunnen reageren.